"Kerken bieden tegenwicht aan de individualisering van de samenleving."

Minister Rouvoet tijdens de opening van de Kandelaar

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is al enorm opgeknapt! Een groot deel van de oorspronkelijke flats is al gesloopt en nieuwe woningen zijn verrezen. En de ontwikkelingen gaan door. Parkeergarages die kerken nu nog gebruiken voor hun diensten gaan binnenkort ook tegen de vlakte. Daarom blijft steun van Stichting de Bijlmerkerk nodig.

Toen de Bijlmer halverwege de jaren ’70 gebouwd werd, dacht men dat kerken niet meer nodig waren. Maar God beschikte anders. Volgens onze recente onderzoeken komen minstens 140 verschillende gemeenten wekelijks samen. Diensten worden in allerlei ruimten gehouden, van parkeergarages tot in woningen.

Met het opknappen van Amsterdam Zuidoost verdwijnen veel van deze parkeergarages en verschillende kerken komen op straat te staan. De economische omstandigheden van migranten zijn onder druk van de crisis uitgesproken slecht. Daarom blijft Stichting de Bijlmerkerk migrantenkerken helpen om passende en betaalbare ruimte te vinden voor hun activiteiten. Met Gods hulp krijgt het ontloken Leven in Amsterdam Zuidoost blijvend gestalte.

 

Gebouw de Kandelaar

Gebouw de Kandelaar kwam in november 2007 tot stand door een samenwerking tussen woningbouwvereniging Rochdale, Stadsdeelraad Amsterdam Zuidoost en Stichting de Bijlmerkerk....

Lees meer ...