"Kerken bieden tegenwicht aan de individualisering van de samenleving."

Minister Rouvoet tijdens de opening van de Kandelaar

Gebouw de Kandelaar

Gebouw de Kandelaar kwam in november 2007 tot stand door een samenwerking tussen woningbouwvereniging Rochdale, Stadsdeelraad Amsterdam Zuidoost en Stichting de Bijlmerkerk.

Stichting de Kandelaar was de vierde partij. Het bestuur van deze stichting bestaat uit de pastors van de migrantenkerken die zijn gehuisvest in de Kandelaar.

Het gebouw de Kandelaar is een multifunctioneel gebouw op de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw heeft vijf kerkzalen die samen plaats bieden aan 900 gelovigen. Verder bevinden zich in de Kandelaar een kinderdagopvang, een horecagelegenheid en kleinschalige organisaties in het kader van het Europese D2 programma. Ten slotte heeft de Kandelaar vier vergaderzalen die gehuurd kunnen worden voor vergaderingen en bijeenkomsten (www.dekandelaar.nu).

In het bestuur van stichting de Kandelaar zijn de volgende kerken vertegenwoordigd:
– King of Kings Baptist Church Bijlmermeer
– Penticost Revival Church Bijlmermeer