"Kerken bieden tegenwicht aan de individualisering van de samenleving."

Minister Rouvoet tijdens de opening van de Kandelaar

Over Stichting de Bijlmerkerk

Stichting de Bijlmerkerk helpt migrantenkerken huisvesting te vinden. Door de nood van de kerken in Amsterdam Zuidoost is onze stichting in 2004 ontstaan. Inmiddels kloppen migrantenkerken uit heel Nederland bij ons aan voor advies en daadwerkelijke ondersteuning op het gebied van huisvesting.

De doelstellingen van Stichting de Bijlmerkerk zijn:

• Onderzoek doen naar mogelijkheden om huisvestingsproblemen van mingrantenkerken op te lossen;
  • Het realiseren van kerkruimten en andere faciliteiten voor deze kerken;
  • Beheren en verwerven van fondsen voor kerkbouw;
  • Begeleiden van migrantenkerken bij de opstart van de exploitatie.

Stichting de Bijlmerkerk realiseert haar doelstellingen in samenwerking met woningbouwverenigingen, lokale gemeenten en christelijke organisaties die een visie hebben voor migrantenkerken.

Stichting de Bijlmerkerk is notarieel opgericht. Statutair zetelt de stichting in Amsterdam en is daar bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 34205116.