Het volledige kapitaal is beschikbaar voor huisvesting van migrantenkerken.
Het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers; slechts één ambtelijk secretaris staat voor een paar uur op de loonlijst.
Onze overheadkosten blijven ruim onder de algemeen geldende norm van 25%.
Het bestuur van Stichting de Bijlmerkerk heeft besloten geen keurmerk aan te vragen. De reden is dat een keurmerk een kostbare aangelegenheid is. Het bestuur meent deze gelden beter te investeren in migrantenkerken. Wel is onze stichting ANBI geregistreerd.
We zijn nog lang niet klaar met het steunen van slecht gehuisveste kerken. Graag komen wij in 2021 op uw collecterooster.
Waar mogelijk maken migrantenkerken gebruik van bestaande ruimten. Voorwaarde is dat de ruimten voldoen aan (brand)veiligheidseisen en dat de constructie geschikt is voor grote groepen mensen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met bestemmingsplannen.
Migrantenkerken lopen steeds weer aan tegen regelgeving, bureaucratische rompslomp en financiële grenzen. Met de knowhow van Stichting de Bijlmerkerk geven wij hun een steun in de rug in hun weg naar zelfstandigheid.
In 2009 heeft Stichting de Bijlmerkerk een onderzoek laten uitvoeren door het Kerkhuis (onderdeel van de diaconie van Amsterdam). Daaruit bleek dat er ruim 140 verschillende christelijke gemeenten actief zijn in Amsterdam Zuidoost.
Op het moment dat onze doelstelling is gerealiseerd zal het bestaansrecht van Stichting de Bijlmerkerk opnieuw worden bekeken. In 2014 is Stichting de Bijlmerkerk actief in gesprek met partijen over huisvesting van migrantenkerken in Amsterdam Zuidoost.
|